Vilkkujen sulake palaa

Vastaa Viestiin
Peltsi
Viestit: 9
Liittynyt: 01.10.2005 18:12
Paikkakunta: Ylöjärvi

Vilkkujen sulake palaa

Viesti Kirjoittaja Peltsi »

Mikähän minun farkussa on kun aina palaa sulake nro 6 eli Vilkkujen ja äänimerkin sulake. Uudella sulakkeella toimii vähän aikaa. Sulakkeen palamisen jälkeen palaa sulake 9 jos hätävilkkuihin koskee.

Toista hätävilkkukatkaisijaa on kokeiltu, ei vaikutusta. Vilkkupolttimoissa eikä niiden kannoissa näyttäisi olevan mitään vikaa.
Alkuperäinen vetokoukku löytyy ja sen pistokkeen purin mutta en huomannut mitään poikkeavaa. Peräkärryn oikeanpuoleinen vilkku ei toimi vaikka kärry on kunnossa. Siitä voisi jotain päätellä. Onko muuten alkuperäinen peräkärrypistokkeen johdotus viety sulakerasialle asti vai onko välillä liitoksia?
Äänimerkin hiilien liukupinnat näyttäisi olevan kunnossa.
Mistä seuraavana etsisi vikaa?
Avatar
pupetti
saranapuolen kulkija
Viestit: 4238
Liittynyt: 20.2.2008 11:13
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja pupetti »

Epäilisin maadoitusvikaa joko siinä töpsöttimessä tai läpiviennin kohdalla...siis vetokoukun, ja jos on lisäjarruvalo takaikkunalla niin seuraa johtoa ja kato mistä sille otettu virrat, tai sitte on vilkunvarren systeemit tullu melkein elinkaarensa päähän.

Mulla tekee sen että takapäästä katoaa kaikki valot aina välillä, alkaa palamaan itekseen se risanvalon merkkivalo...joka sekin on itekseen siirtyny eripaikkaan (mittaristossakin vikaa), sitte saattaa jossakin pompussa tai ihan huvikseen taas alkaa toimimaan.

Yks kaveri ajeli viimeviikolla takana ja sano ettei hetkeen palanu ykskään valo takana :lol: sitte kun käännyin vasemmalle niin sytty eka kummatki jarruvalot loistamaan ja sen jälkeen kaiki tarvittavat valot paloi niinko kuuluu.

Syyn tiedän...ja sen missä vika sijaitsee, en vaan oo ehtiny sitä korjailemaan, mutta kait se täytyy purkaa ne teippi systeemit pois ennen syksyä ja vaihtaa vetokoukun töpsötin johtoineen sellaseen malliin joka käy liki kaikkiin kärreihin, nyt siellä on se "miljoona" napainen, ja keskikonsolissa odottaa se 7 napainen asentamistaan, toivottavasti mulla ainakin loppuu se takavalojen välkyntä vaihdon jälkeen :lol:

Mutta koitappa kattoa se koukun johdotus sieltä takakontin puoleltaja monitoimiviiksen kunto, ei oo vaikia kaivaa esiin....se viiksi, kontin puolella menee noin tunti kun ahtaasta paikasta sen johdotuksen esiin kaivaa+ eka ottaa ne muovit pois eestä.

Se johto...jos se on oikeassa läpiviennissä...on sellasessa paikassa ettei meijän 8v tai 13v muksujenkaan kädet siihen rakoon mahtunu, läpiviennin kyllä näkee, mutta eessä on takapään hiekkapelti ja käden pitäis olla notkea ja taipua keskeltä kämmentä ja venyä sen jälkeen vielä 3-4 cm :lol:
® Mesen linttaklubi matkailuautojaos teiden etanat.
Ehkä on reikiä, ehkä ei, savuttaa se kuitenki.
Todellisuus on absolutistien luomaa harhaa.

Onnistunut ohitus kätkeytyy savuverhoon.
Peltsi
Viestit: 9
Liittynyt: 01.10.2005 18:12
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja Peltsi »

Ei ole lisäjarruvaloa takaikkunalla.
Tarkoitatko läpiviennillä pistokkeen vieressä olevaa läpivientiä peräkontin puolelle? Se on hyvin esillä farmarimallissa ja näyttää olevan kunnossa. Johtojen suoja on ehjä jossa piuhat kulkee.
Monitoimiviiksen irroitin ja crcllä putsailin enkä siitäkään löydä vikaa. Pitäiskö se vaan vaihtaa.
Minullakin on 13-napainen pistoke ja sinä adapteri 7-napaiselle. Jännä homma muuten kun testasin erillisellä polttimolla johon oli laittanut johdot niin kummatkin vilkut toimii kun testaa suoraan pistorasiasta. Sitten kun tökkää pistokkeen kiinni auton perään niin eipä toimi oikea vilkku peräkärryssä. Toisessa autossa taas kaikki toimii kärryssä.
Nyt sulake taas näyttää kestävän kun irroitin monitoimiviiksen ja laitoin takaisin mutta saas nähdä kauanko toimii. Täytyy huomenna testailla taas.
Avatar
pupetti
saranapuolen kulkija
Viestit: 4238
Liittynyt: 20.2.2008 11:13
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja pupetti »

Jaa, se on farmari, mittaappa takalasin lämmittimelle menevät johdot ja kato oikealta takavalolta lähtevät johdot sieltä pellin alta missä ne piilossa kulkee.

Mutta jos ne valot nyt toimii ja hetken päästä taas ei, ni kyllä se vika taitaa olla sitte monitoimiviiksessä, jos kerta se koukun johtonipu on ehjä, se ei tarkoita sitä että se koukun läpiviennin kohdalla näyttää ehjältä.

Minä löysin omastani vian sillee että eka sormilla puristellen kävin johtoja läpi niin pitkälle kun pääsin, vääntelin ja kääntelin niitä paikkoja missä sormiin tuntu "klunssi" ja kaikki taitteet kääntelin moneen kertaan, yhtäkkiä tuntu sormissa 4 johdon nippu, sitä kääntelemällä löyty vika, en oo vielä purkanu sitä...mutta ny tiedän mitä väännellä kun takavalot luulee olevansa diskovaloja :lol:

Mullakin on adapteri välissä, ja liki samoja vikoja on kärrien valoissa ollu, se jaksaa ihmetyttää kun se adapteri kääntyy puolikierrosta kun sen lykkää paikalleen, kiertäminen ei kuitenkaan vaikuta yhtikäs mihinkään tai mitenkään.

Mitä nyt oon erilaisia kärrejä perässä vedelly niin yhdessäkään EI ole ollu sitä uudempaa pistoketta, ei vaikka kärri on ollu 4 vuorokautta vanha ja oon sitä vieny leimalle, ne miljoonapiikkiset töpsöttimet taitaakin olla lähinnä asuntovaunuissa.....jos niissäkään, muistakseni sekin muutos piti tulla voimaan jo 4 vuotta sitten, mutta toivottavasti ovat moisesta luopuneet peräkärrien osalta....kiimaliiteriä kun mersun perään en taida ihan heti kytkeä.....ennemmin lainaa asuntobussia kun tupperware kiimaliiteriä :twisted:
® Mesen linttaklubi matkailuautojaos teiden etanat.
Ehkä on reikiä, ehkä ei, savuttaa se kuitenki.
Todellisuus on absolutistien luomaa harhaa.

Onnistunut ohitus kätkeytyy savuverhoon.
Avatar
pekkovee
pelle peloton
Viestit: 1750
Liittynyt: 26.5.2006 0:10
Paikkakunta: Mäntsälä

Viesti Kirjoittaja pekkovee »

Adapteri lukittuu paikalleen kiertämällä, ei muuta vaikutusta, toki kiristyy samalla "pohjaan"
Levannon We(l)ho

------------------

Unimog 421 -70
W 108 280 SE -70
Unimog 416 DoKa -75
W 124 300 D -86 iceuseonly
Unimog U1700L -86
W 463 250 GDT -91
W 124 300 E 24V CE Cabr -93
Atego -00
W 218 250 CDI -15
W 213 e 220 d All Terrain -17
Peltsi
Viestit: 9
Liittynyt: 01.10.2005 18:12
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja Peltsi »

Uudella vilkkuviiksellä toimi pihassa mutta kilometrin ajon jälkeen sulake meni taas.
Takalasin lämmitintä en katsonut, sehän on eri sulakkeen takana kuin vilkut.
Mistähän seuraavaksi hakisi vikaa?
Takaluukun saranan juuresta katsoin myös mutta eihän sinne vilkkuja mene niin ei se pitäis vaikuttaa. Pitää tarkistaa vielä se vetokoukun johtonippu tarkemmin.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W124 sähkö”